Dr. Serpil Ertem AIDS'i anlattı.

Dr. Serpil Ertem AIDS

Bandırma'da AIDS var demedi, ama ‘'Olabilir'' dedi.



_______________________________________________________ Zeki KARADENİZ

Bandırma Devlet hastanesinin başarılı hekimlerinden Enfeksiyon hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Dr. Serpil Ertem konuk olduğu Bandırma Lions'un olağan toplantısında AIDS'i anlattı. 2002 yılından beri Bandırma Devlet hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Dr.Serpil Ertem uzmanlık dalı AIDS konusunda toplum bilincinin zayıf olduğunu, Hastalığın oluşum ve gelişim aşamasında en önemli ayrıntının toplum bilinçlenmesi olduğuna dikkat çekti.

Dr.Serpil Ertem AIDS'in Dünya ve ülkemiz üzerindeki etkisinden bahsederken, Konu kentsel baza indirgediğinde ‘'Bandırma'da yok, Ama olabilir'' dedi.

AIDS ile ilgili kurumsal çalışmaların istikrarlı bir program çerçevesinde sürdüğünü özellikle bu noktada tedavi seansları devam eden hastaların kimlik mahrumiyetine önem verildiğini söyledi.

Dr. Ertem AIDS ten korunma konusunda ise Cinsel ilişki ve damardan alınan uyuşturucular dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Ertem'in mesleki tanımlaması ardından kendisine yöneltilen soruların yanıtlanması ardından Lions kulübü dönem başkanı Dr.Cengiz Yüzbaş tarafından bir buket çiçek ile taltif edildi.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı